12 de setembre 2007

Crêpes

Coses a fer amb la parella una tarda d'estiu...

Ithil · says:
bueno, nosaltres ho vam fer a ojo
però crec q vam posar uns 130-150 de farina
2-3 ous
i un got de llet
(ahm, una altra cosa q em van dir es q si en lloc de llet hi poses una micoooona d'aigua no queden tan empalagoses... xo amb llet estan bones tb ^^)
llavors ho fiques tot a turmix i li dones un meneo
si no tens turmix, pues a mà
Anna says:
tinc turmix
· Ithil · says:
no t'ha de quedar massa espés
si et queda molt espés, més llet o una mica d'aigua
i aleshores poses mantega en una paella
amb el foc aixi viu
i aboques la massa... si l'aboques a la paella i no es mou del lloc està massa espesa xD
Anna says:
XDDD
i si fa un bot i marxa corrent...?
· Ithil · says:
aboques una mica i mous la paella un xic xq la massa ocupi tota la paella
si fa un bot i marxa corrent persegueixa amb l'escombra
i esperes una miqueta i li fas la volta
Anna says:
i muda't del costat de la planta radioactiva
· Ithil · says:
i dp la treus i la farceixes nyam nyam

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que ningu es lii amb la conversa i pensi que ha de mudar-se al costat d'una planta radioactiva per tal de què les crepes li surtin fetes un bot... d'això... espero la recepta de les mandonguilles amb ànsia i amb gana (ka u sapigas) ^^


Clara

Na Galaena ha dit...

Els pares del David l'han vingut a veure i li han deixat apuntada en un paper la recepta (gallega) dels crepes. Aquestes són les quantitats:

4 ous
1/4 llet
1/4 d'aigua o de caldo (en el cas de les crepes salades)
8 cullerades de farina
1 cullerada de canyella
sucre i sal

També va deixar dit que s'ha de deixar reposar la barreja una hora, i que la manera tradicional de cuinar-les és amb greix de porc.

Ah! I algun dia he de provar les filhoas, que és el mateix que les crepes però amb sang en comptes de llet/aigua. És un plat tradicional d'aquella regió! Ho provaré així qu tingui un porc llest per a la matança.