29 de gener 2011

Orelletes

Recepta de ca la Monja d'El Lloar, poble del Priorat. La tieta Maria Teresa estaria orgullosa!

6 ous
1 cullerada sopera de sucre plena per ou, i una més
1 tasseta de cafè, plena d'oli d'oliva
1/2 tasseta de cafè, plena d'anís
farina
oli de girasol
sucre glaç

Envoltar de farina els altres ingredients i anar barrejant. Es va afegint farina fins que no s'enganxi res als dit, però s'ha d'anar en compte de no passar-se! S'ha de notar oliós però ben lligat.

Fer una bola amb la massa, embolicar-la amb un drap de cuina i posar-la al forn (tancat) durant 8 o 10 hores.

Preparar bastant oli de girasol en una fregidora o cassola. Quan estigui calent, anar tallant amb un ganivet trossets de massa i estirar-la amb un fus o corró. Amb el mateix ganivet, tallar-ne trossos i posar-los a fregir. S'ensorren una mica en l'oli i tornen a pujar ja una mica bufats. Compte que no s'escalfi massa l'oli i es torrin.

Quan estiguin fredes ensucrar-les amb sucre glaç i va bé guardar-los en una caixa de cartró que podeu demanar al forn.


Avís: és una recepta per fer just abans de netejar la cuina, pel merder que es munta al fregir tantes orelletes; en surten per parar un tren!

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Avui he fet la recepta per primer cop. L'he reduït a la mitat i cap problema, surt un plat generós d'orelletes.

També he provat com queden amb llavors de comí (no tenia anís) i sensacional, tu.