29 de gener 2012

Gambes al piri-piri

Les gambes (en realitat gambones d'aquells grossos, però no sé com es diu en català) és una excusa per explicar la senzilla salsa amb la que les vam marinar. La recepta és del germà del Jose, i diu així:


Un grapat de "gambones" per persona, frescos
Sal grossa
Bitxo de Caeina (el que és sencer)
Mantega
Coriandre

De cara a la presentació i per marinar bé les gambes, el primer és arrenca'ls-hi les potes i l'exosquelet excepte l'últim tram, que subjecta la cua, i el cap, és clar. Després toca preparar la salsa: desfer un tros de mantega i barrejar-lo amb les fulles esmicolades d'un branquilló de coriandre (aprox.) i un parell o tres de bitxos, també a trossets (se'ls hi pot treure les llavors de dins perquè estiguin menys picants). Llavors es tira la salsa per sobre les gambes i un grapat de sal grossa i se les deixa marinar, idealment, un dia sencer. I cap a la paella!

Sabieu que el piri-piri és una salsa típica de Portugal?