08 de febrer 2012

Bunyols de bacallà

Els de la mama, deliciosos, ni molt tous ni molt cruixents, i ara amb la recepta millorada, gentilesa de les cuineres gaditanes!


300 g de picada de bacallà (normalment ja ve amb el julivert)
2 rovells d'ou (o un ou sencer i un rovell)
3 cullerades soperes de farina
2 culleradetes de llevat
1 ceba tendra
oli de girasol (més suau que el d'oliva)

Barrejar la picada amb els dos rovells. Després afegir-hi la farina i el llevat amb el tamís, talment com si fessis un pastís. Finalment tallar la ceba tendra ben petiteta i afegir-la també a la barreja. Ara toca escalfar molt l'oli de girasol en un cassó o una paella alta, quan estigui prou calent, tirar-hi cullerades de la barreja a dins. Si el cassó no és prou fondo caldrà girar els bunyols, compte doncs que no es trenquin. Quan ja estiguin rossos, treure'ls i posar-los en un plat cobert amb paper de cuina (per absorvir l'excés d'oli).


Doncs sí, la part millorada és l'afegit de la ceba tendra, que segons diuen fa les tortillitas de camarones més cruixents. Un apunt sobre els noms que rep en castellà:

cebolla fresca = cebolleta = cebollino inglés/japonés

2 comentaris:

Galaena ha dit...

Para 2 personas 150 g de bacalao.

Na Galaena ha dit...

I si es baten les clares a punt de neu els bunyols queden molt més esponjosos!