23 de juliol 2011

Sopa de ceba

M'encanta la ceba! La hi poso a tots els plats si puc, és fàcil de cuinar i tan agraïda... Alguns asseguren que provoca flatulències, però considero que és un mal menor respecte a com millora la mescla. Per això li dedico aquesta recepta típicament francesa.


1 ceba
1 ou
pa dur
mantega (o oli)
formatge
sal i pebre

En una cassola, sofregir la ceba amb la mantega. Tirar-li una mica de pebre. Quan ja estigui rossa afergir-hi aigua i deixar bullir una estona. Afegir-hi sal, etc. fins que ens en agradi el gust. En una bol, posar el pa sec i un ou a sobre i tirar-hi la sopa bullint, cobrir-ho tot amb formatge i al forn a gratinar.


Això que he escrit és la base. Després hi ha moltes coses optatives, algunes les he provat i algunes les vull provar algun dia. Anoteu:

Afegir herbetes: orenga, llaurer, altres (suggeriments!).
Afegir una mica de farina a la ceba al tirar-la a l'olla.
Afegir un raig de vi blanc/oporto/conyac a la ceba quan s'està coent.
Fregir/torrar el pa.
Untar el pa amb all.
Afegir-hi virutes de pernil ibèric.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Avui l'he provat amb brou i no m'ha agradat, dominava massa la Gallina Blanca aquella... Ho he arreglat tirant mitja ceba més a la cassola, ja!