29 de juliol 2011

Galtes de porc

Mmmmmm! Un dels meus plats preferits: gustoses, greixoses, vistoses, barates, què més es pot demanar?


galtes de porc (1 per persona)
mig porro
1 ceba tendra
pastanaga
1 tomàquet madur
raig de vin negre / conyac
herbes de provença / comí
sal i pebre negre
brou (500 ml. aprox)

Fer un tall amb forma d'X o de graella a la part molsuda de les galtes perquè es coguin millor. Salpebrar-les i posar-les en una cassola sense tapar i a foc alt fins que estiguin fetes per fora. Mentre es van cuinant, posar-hi el porro talladet, la ceba tendra i la pastanaga també talladetes, i un tomàquet tallat a quarts. També les herbes i el comí. Just abans de tirar-hi el brou, va bé un raig de vi negre o de conyac. Al tirar-hi el brou ja abaixem el foc i ho tapem i deixem que es cogui mitja hora tres quarts. Com a manera optativa de fer la salsa més fina, al final podem triturar-la i fins i tot colar-la si el porro ha fet fils.


L'avantatge és que aquesta manera de coure la carn va bé amb molts altres plats!