15 de setembre 2007

Gaspatxo

Recepta de l'àvia Rosa. Cosa fina...!


1 pebrot no massa gros (vermell o verd)
1 ceba també mitjaneta
1 cogombre
2 o 3 tomàquets madurs
50 gr. d'ametlles torrades
1 crostó de pa
1 cullerada sopera de vinagre
3 cullerades soperes d'oli
una mica de sal
1 ou dur.

Fas a troços el pebrot (rentat i sense les llavors) la ceba (pelada) el cogombre (també pelat) i els tomàquets (sense la pell) i ho tritures tot juntament amb les ametlles, el pa, l'oli i el vinagre,una mica de sal i l'ou dur. després de triturat s'hi afegeix una mica d'aigua perquè segurament et quedarà bastant espès i ho guardes a la nevera.
Pots reservar una mica de cogobre i pebrot talladet ben petit per afegir-ho a l'hora de menjar i també fer trocets de pa fregit.

2 comentaris:

Na Galaena ha dit...

I quan no tingueu vinagre, suc de llimona! Una altra variant, d'emergència o no, és canviar/afegir el cogombre per poma.

Na Galaena ha dit...

Més variacions perquè no quedi tan espès i tan taronja: no afegir-hi ni pa ni ou.