19 de novembre 2009

Paella de marisc i conill

No hi ha res que ens agradi més a la Leti i a mi que anar els dissabtes al mercat de Versailles a xafardejar a les paradetes de la plaça i a comprar marisc i delicatessen vàries al mercat de Versailles. L'altre dia ens vam deixar mig sou en marisc... I paella s'ha dit!


Posar una cassola baixa o bé una paella grossa al foc amb oli i sobregir el conill a trocets fins que estigui força ros. Fer-ho amb el foc no molt fort però sense tapar (atenció però que esquitxa). Quan el conill ja s'estigui fregint afegir-hi, si en teniu la sípia o un calamar a trocets, després de rentar-ho bé. Això també esquitxa molt. En tot cas tapa la cassola i afegeix oli si cal, anar remenant perquè no s'enganxi. després d'això afegir el pebrot i 2 granets d'all a trocets petits i seguidament una ceba mitjaneta picada. un cop tot això estigui ja al foc i es bagi coent, haureu de tenir a punt una olla amb aigua bullint.
Si hi poseu també musclos. Primer els renteu i els poseu amb un pot al foc amb tres dits d'aigua i esperar que bulli perquè els musclos s'obrin. Podeu reservar laigua de bullir els musclos i afegir-la després a la del arròs, tot colant-la.
Finalment quant tot estigui cuit afegiu el tomàquet. Si en tens de pot unes 4 o 5 cullerades o bé afegiu un tomàquet grosset o dos de petits, madurs sense la pell i a trocets petits (per treure la pell podeu escaldar-los amb aigua calenta i la pell sur molt fàcil.
Un cop afegit el tomàquet posa sal i pebre i afegeix l'arròs (de 80 a100 gr. per persona). Si no tens balança pensa que una cullerada sopera plena són 20 gr. Has de tenir a punt l'aigua perque després de remanar-ho tot amb l'arròs s'ha d'anar afegint aigua amb el cullerot i que quedi cobrer la cassola i vagi bullint (de 15 a 20 min). Seguidament ja s'hi poden afegir els musclos, si vols sense la closca o amb mitja i uns quants pèsols. S'ha de vigilar i anar afegint aigua ja que l'arròs l'anirà xupant. Haureu de tenir bullint el doble d'aigua que d'arròs.
Proveu l'arròs per veure si ja es cuit i deixeu-lo reposar uns 5 min. abans de servir.
Al sofregit de pebrot i pots posar una pastanaga tallada petita també.
Aquest arròs es pot fer igual nomès amb la sípia o calamar els musclos i unes dues gambes i dos escamarlans per cap.


Ah, nosaltres hi vam posar també berberechos, es veu que no es cuinen com els musclos sinó que es fan sense aigua, en una paella tapats, i es couen amb el propi suc que deixen anar.