23 de novembre 2009

Crema de carbassa

La vaig menjar per primera vegada a casa del Jordi Fossas, i em vaig quedar curta d'elogis: què bona estava! A més, amb el detall de les virutes de boniato, o de pernil salat per sobre, era un primer plat excel·lent per un àpat de categoría.

Posar a bullir la carbassa a trossos juntament amb una ceba i un parell de patates. Si en comptes d'aigua, pot ser brou, millor (també s'hi pot dissoldre una pastilla d'aquelles de caldo). Quan la carbassa sigui tova, retirar del foc i triturar els trossos amb la batidora amb una mica de líquid (compte, si l'hi poseu tot serà una sopa molt líquida en comptes d'una crema!). Afegir-hi nata líquida i, per retocar el gust, una mica de sal i pebre.


Es pot acompanyar, com he dit, d'unes virutes de boniato: simplement tallar el boniato i posar-lo a fregir, com si fossin patates fregides! Ultra senzill!

2 comentaris:

Na Galaena ha dit...

La combinació d'avui ha quedat especialment bona. Era:

- un tall de carbassa
- 2 porros
- 2 patates mitjanes
- 1 pastanaga

Na Galaena ha dit...

Avui també estava molt bona, crec que l'ingredient que ho fa és el porro, ja que també en duia:

2 patates mitjanes, 1 porro, mitja ceba i mitja carbassa de les d'ampolla.

A més, he passat per la cassola el porro i la ceba i després he fet bullir la pastanaga i la patata tallades a trossets menuts i amb poca aigua, i ha quedat molt bona de gust, i sense brou!