16 d’abril 2010

Vinagreta

Tothom sap que a França les vinagretes estan a l'ordre del dia. El que no tothom sap és que la de la cantina de la meva empresa, a Vélizy, està tan bona que me la menjaria a cullerades. I la fa la mateixa caixera! L'altre dia la hi vaig elogiar, i avui m'ha donat la recepta manuscrita, un tresor! La copio aquí per a que tots en pogueu gaudir:


Huile (n'importe quelle huile) d'assaisonnement
Vinagre balsamique
Echalotte ou oignons rouges
ail
(si on veut) ciboulette [cebeta], basilisc, etc...
moutarde

Mettre 3 cuillères à soupe de moutarde dans un saladier. Mettre 1 petit verre de vinagre bien melanger jusqu'a ça devienne homogene. Incorporer l'huile petit a petit bien melanger a chaque fois pour ne pas que sa tourne, il faut que la sauce soit épaisse comme de la mayonnaise legere. Ensuite s'ajouter du vinagre jusqu'a ce que le gout vous convienne. Incorpore l'oignon ou l'echalotte plus l'ail plus eventuallement basilisc ou ciboulette. Bien havher finement l'oignon et l'ail.

Per cert, la caixera es diu Natasha i ens tracta molt bé, de fet, l'hem acabat invitant a la barbacoa que organitza l'empresa l'u de maig!

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Avui a casa ho hem provat amb mostassa d'aquella granulada, africana, i dominava massa, ha quedat massa espès i ha de quedar més líquid. Tampoc teníem basilisc, que sembla algo essencial per donar-hi un gust diferent, i no hi hem posat l'all perquè no volíem que quedés massa forta. Serà qüestió de tornar-ho a provar un altre dia.