01 de setembre 2009

Empanada de tonyina

Recepta de la Conxi, traductora de World of Warcraft i gallega a les seves hores lliures ^^

En una paella, i posem, ben talladets, dos pebrots, dues cebes, i deixem que es cogui amb força oli i tapat. Al cap d'una estona ho salpebrem i també hi afegim paprika. També posem a bullir un ou dur. Finalment, barrejarem la verdura amb l'ou a trossets i la tonyina.

Mentrestant, toca fer la masa, malgrat que els ingredients no són res de l'altre món, serà entretingut, i necesitareu espai al final per passar el corró. Bàsicament, es posa en un bol mig quilo de farina, s'hi fa un cràter al centre, i s'hi va barrejant aigua i oli amb una mà de morter o amb les mans. Les quantitats són, aprox., 20 cl d'aigua i 12 cullerades soperes d'oli. No sé s'hi d'oliva o de quin, per internet he trobat que millor de girasol per a que no domini tant, ja direu... Al final, heu d'obtenir una boleta de massa lligada, que no es trenqui. Ah, i aquesta no cal que reposi.

Ara, partiu en dues parts, una un pèl més gran que l'altra, perquè serà la base. Exteneu-les amb el corró fent dos rectangles (o quadrats, o el que us plagui), un més gros, que posareu en un motlle prèviament untat amb oli. Tireu-hi la pasta de tonyina a dins, i tapeu-ho amb el segón quadrat, tot unint-ne les vores amb forma d'espiral. Important: cal fer un forat al centre. I cap al forn, jo diria que més aviat baixet i força estona perquè la massa s'empapi bé i sense cremar-se. Ah, si li voleu donar aquell to daurat, abans de posar-ho al forn pinteu l'empanada amb un rovell d'ou.


I amb la massa que sobra, encara ho haig de provar, però tinc la intenció de fer miniempanadilles de tonyina, tomàquet i ou ben fregides i olioses!

2 comentaris:

Na Galaena ha dit...

Una altra recepta d'empanada per comparar. Les quantitats són les mateixes, però la massa d'aquesta empanada porta llevat fresc.

http://www.alcalordelhorno.com/2010/09/empanada-de-atun.html

Na Galaena ha dit...

Aclaracions:

Si es segueixen les mides de la recepta de la massa, surt per fer una empanada de la mida d'una safata de forn (uns 10 - 12 talls mitjanets). Sobre el farciment, mínim 2 tomàquets, 2 pebrots, 2 llaunes de tonyina, 2 ous i 1 ceba grossa, però potser queda una mica just, potser 2 cebes.