06 de setembre 2010

Tiramisù

Unes postres elegants amb les que coronar un bon àpat. La recepta és de l'amic de la família Ernest Craus:

Ingredients per 4-6 persones:

- 2 ous
- melindros (secs o durs, he fet amb els Fontaneda o els del Mercadona)
- sucre
- cafè fred amb un rajolí del licor següent: amaretto, marsala o ratafía (la meva preferida)
- cacau pur en pols sense sucre (Valor)
- 1 terrina de mascarpone de 250g.

Preparació:

- Primer la crema: Separar el rovell de la clara, afegir-hi el sucre (1-2 culleres), un rajoli de licor i el masacarpone. Remenar una bona estona fins que es desfaci i quedi líquida, pero no massa, fins que no quedin grumolls.
- Banyar els melindros plans amb el cafè (sense passar-se, meitat del gruix) i col·locar-los amb la part sucada per sota en un recipient de vidre formant una capa d'uns 9-10 melindros. Després es cobreixen amb part de la crema, al damunt s'hi fa una altra capa de melindros sucats de café i un altra capa de crema per sobra, i finalment espolvorejar el cacau amb un colador.

I recorda que necessita un cop acabat, 14-16 hores d'estada a la nevera abans de menjar.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Doncs bé, ja vam fer el tiramisú aquest cap de setmana, i de gust va quedar prou bo, això sí... era més aviat sopa de tiramisú. Seh, ens va fallar la crema, no era gens espesa, ni tan sols després de barrejar-la amb les clares batudes a punt de neu (part que falta a la recepta, per cert). Potser s'havien de batre més?