19 d’agost 2010

Cloïsses a la Bulhão Pato

En portuguès, amêijoas à Bulhão Pato. La recepta és la preferida del Manuel, o Manolo depenent de si el crides pel seu sobrenom tunero. La vam decidir fer un dimecres que estàvem avorrits a la residència, però no va acabar de sortir bé: la cosa és que segons sa mare les cloïsses han d'estar un mínim de dues hores amb aigua i sal perque així s'obrin i quedin netes de sorra, etc. Però no es van obrir, sospitem que perquè el Manolo les va posar en remull en aigua massa calenta i les va matar. O potser és que no eren gaire fresques. En tot cas, aquests són els passos a seguir:

Cloïsses
Coriandre
all
vi blanc
pebre negre

Posar les cloïsses unes dues hores en remull en aigua fresca i sal. L'objectiu: que s'obrin. L'aigua es pot canviar de tant en tant. Un cop apunt, passar per la paella uns quants alls talladets a rodanxes. Tirar-hi les cloïsses, un raig de vi, sal i pebre i deixar-ho coure uns 15 minuts a foc lent (he trobat receptes que deien just el contrari, 5 minuts a foc alt, qui sap...). Uns minuts abans de retirar-ho, tirar-hi el coriandre tallat.


Per si us ho pregunteu, Bulhão Pato és ni més ni menys que un poeta portuguès, suposo que debia ser molt fan del plat en qüestió. Amb el seu permís, jo la pròxima vegada que el cuini el faré amb espaguetis, que ha de quedar impressionant. Més que res perquè les cloïsses d'aquí no són ni la mitat de grosses que les de Portugal, es veu...

1 comentari:

The Older Men ha dit...

jeje són dues hores en aigua freda amb diversos canvis d'aigua, sempre fred ... però les cloïsses es cuinen abans d'hora! jeje I sí, les cloïsses que aquí són el doble, gairebé el triple de la mida de Màlaga i són tan o més saborós! jeje

De fet, no va tenir èxit, però les gambetes fregits eren bons!;) En això crec que tinc mèrit! Jeje Però puc aprendre més entrepans per a la pròxima vegada que s'aconsegueixen en condició!;)

Bon Appetite! Jeje;)
Manuel/Manolo

PD: Si es va traduir malament ... ho sento! Jeje
Ahora en español "jeje son dos horas en agua fría con varios cambios de agua, siempre frío ... pero las almejas se cocinan antes de tiempo! jeje Y sí, las almejas que aquí son el doble, casi el triple del tamaño de Málaga y son tan o más sabroso! jeje

De hecho, no tuvo éxito, pero los camarones fritos eran buenos!;) En esto creo que tengo mérito! Jeje Pero puedo aprender más bocadillos para la próxima vez que se consiguen en condición!;)" jeje ;)