01 de setembre 2009

Vieires al forn

Aka "El horror de Leti", per haver sigut ella la qui m'ha ensenyat aquesta recepta que, pel que he llegit, és d'origen gallec (com el nom "vieira"). Ella, això sí, la fa "a la basca".


Netejar i salar les vieires. Posar una paella al foc i coure-hi una ceba fins que estigui transparent, afegir-hi llavors una mica de paprika, i, si es vol, trossets de pernil. Després i afegirem farina de galeta, MOLTA farina de galeta, fins a tenir una pasta cruixent que farem servir per, en un recipient per anar al forn, cobrir les vieires. Tot seguit cap al forn, a altes temperatures uns 15-20 minuts.
Es veu que aquest plat és un entrant... si no fas com nosaltres i hi poses un poquetes vieires, que atipen molt. Per decorar-lo, si les vieires anaven amb closca, es pot posar la barreja dintre d'aquesta, amb un tall de llimona al costat pel amanir-ho.