05 d’octubre 2007

Trinxat de la Cerdanya

A la meva versió no hi poso alls i hi ha black pudding (botifarra negra) enlloc de cansalada, però fet i fet té el mateix regust casolà.
col
patates (3 o 4)
1 ceba
1 tros de black pudding
oli i sal
Renteu i poseu a bullir en aigua amb sal unes quantes fulles
de col, la quantitat dependrà de la gana que tingueu, nombre de persones, mida
de la col, etc. Jo era la primera vegada que m'enfrontava a un d'aquests
vegetals, i hi vaig posar també les fulles exteriors, més fosques
i dures, tot i que no sé si en teoria s´han de llençar o què (en tot cas va
quedar bo, sempre que es deixir bullir prou temps). Peleu i talleu a
trossos les patates, i també cap a l'olla. Ha d'estar bullint 3 quarts d'hora/1
hora.
Després, talleu la ceba a trossets i tireu-la en una paella
amb oli. Feu el mateix amb la botifarra. Finalment, escorreu la verdura i la
passeu també per la paella, barrejant-ho tot ben barrejat.