24 de maig 2010

Pa de pessic de xocolata

Copio aquí la recepta més antiga que recordo que feia, a casa, alguna tarda d'avorriment, per tenir-lo apunt per l'endemà esmorzar: un pa de pessic de xocolata amb nous i panses tret d'un llibre de receptes de la Nestlé. Consistent i sobri, gaudiu-lo:

1 tauleta de 150 g. de xocolata negra de pastisseria

150 g. de farina

125 g. de mantega

un grapat de nous i un de panses

3 cullerades de sucre

3 ous

1 culleradeta de llevat en pols

Fondre la xocolata al bany maria amb tres cullerades d'aigua. En un bol, treballar la mantega amb el sucre. Afegir-hi la xocolata fosa i els ous, i finalment i poc a poc, la farina i el llevat, fins que quedi una massa homogènia on hi barrejarem les nous i les panses. Untar un motlle allargat amb mantega i abocar-hi la massa. S'ha de coure a 180º durant 35 minuts aproximadament.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

1a Variació: substitueixo 45 g de farina de blat per 45 g de farina de garrofa. També redueixo la xocolata a la meitat. Veurem què passa...