12 de gener 2008

Croquetes

Què fer amb el pollastre del caldo un cop bullit? Doncs croquetes!! Un dels meus menjars preferits, em porten records d'excursions infantils a la muntanya.

Tritura el pollastre i aprofitant la trituradora, treu el pollastre i posa-hi una ceba o dues (no tota serà per les croquetes però pots guardar la que et sobri a la nevera uns dies, però en un pot de vidre tapat i no molts dies).
Un cop tinguis les dues coses triturades prepara una paella amb oli i sofregeix una mica la ceba (dues cullerades soperes per ejemple, tot segons la quantitat de pollastre que tinguis) després hi tires el pollastre i una mica de sal si està soso, i ho remenes. A continuació una raig de llet y també dues cullerades soperes de farina blanca i ho vas remenant tot. La pasta ha de quedar lligada i ho treus del foc després que haig fet "xup-xup" una mica i ves remenant que no s'enganxi (produra tenir el foc més aviat baixet i no marxar de devant de la paella).


Oh-oh, m'acabo d'adonar que no tinc minipímer, quina frustació. Però bueno, al segle passat tampoc en tenien i bé que feien croquetes no? A veure, que la recepta no està acabada. Un cop es té la pasta, el saber popular diu que es millor deixar-la reposar i fer les croquetes l'endemà. I per fer-les... doncs feu la forma amb les mans, i les arrebosseu amb farina de galeta i a la paella.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

La Patri de Madrid diu que hi posa a més nou moscada i alls. Serà qüestió de probar-ho!