19 de febrer 2008

Brandada de bacallà

Un dels meus plats preferits...

Per fer la brandada (que també en venen de feta suposo) necessitaries:
Bacallà: pots comprar bacallà sec i posar-lo en remull quan vulguis fer la brandada (dos dies abans) però potser millor comprar bacallà ja remullat (al punt de sal) pots comprar 2 trocets que no tinguin espina (uns 150 gr. de pes).
Fes bullir una patata no massa grossa tallada a trocets. En una paella sobregeix un all o dos tallat finet i afegeix el bacallà. Quan tinguis les dues coses barreja en el post del mini-pimer la patata i el bacallà (desfes-lo amb els dits perquè no hi hagi cap espina)
i afegeix crema de llet o nata líquida (d'aquella que és "especial cocina" no nata per montar). Mira al triturar que et quedi una pasta no massa líquida, mes viat consisten, com un puré de patata (no cal que hi possis tota la crema de llet)
Si t'ho vols menjar com a brandada es posa en una recipient que pugui anar al forn i s'hi posa brie per damunt i es gratina abans de servir.

Si poses tu el bacallà en remull s'ha de deixar dos dies cober d'aigua en un recipient a la never i canviar-li l'aigua el segon dia dos o tres vegades. Tastar-lo per veure com està de dessalat. Aleshores el fa bullir una patata a trocets i quan quiasi està feta s'hi afegeix el bacallà i una fulla de llorer (si en tens) i que bulli 5 min. tot junt. Es treu del foc i tot segui com abans, és a dir triturar-ho amb la crema de llet i un parell d'allets sobregits abans en una paella.

També es pot aprofitar per omplir els pimientos del piquillo, nyam!