14 d’abril 2010

Moussaka

Crec que tothom sap com es prepara la moussaka, però és que necessitava una excusa per explicar el truc que m'han ensenyat per que l'albergínia no quedi amarga.


Tallar l'albergínia en rodanxetes ben fines, i posar-les sense demora en un recipient amb aigua, sal i un raig de vinagre. Deixar-ho reposar almenys una hora.

Preparar la salsa: tallar ceba i passar-la per la paella, després hi afegim la carn i més tard el tomàquet triturat. Deixar que es cogui una mitja horeta, afegit-hi aigua si és necessari.

Mentres, fregir les rodanxes d'albergínia: es necessita que l'oli estigui molt calent, i només s'han de posar a la paella un moment, lo just per a que quedin daurades.

Després farem la beixamel.

I per acabar, toca muntar-ho tot! L'ordre seria, en un recipient per anar a forn: capa de rodanxes d'albergínia, capa de salsa, capa de rodanxes... i rematar-ho amb la beixamel i potser formatge per gratinar. I cap al forn que hi ha gana!


Per què em costa tant que em quedin bé les albergínies? No estava dolent, però li faltava alguna cosa, crec que sal, alguna cosa que donés més gust... Serà qüestió de tornar-ho a provar, en conec un que no tindrà inconvenient a ser el conillet d'índies...