26 de juliol 2010

Seitó a la vinagreta

Una de les tapes més típiques que hi ha per aquí a Màlaga són els "boquerones fritos". A mí, però, m'agraden més en vinagre...

uns quants seitons (250 grams per exemple)
vinagre (jo ho faig amb vinagre de xerès)
oli
all
ceba
farina
llorer (potser alguna altra espècia?)
pebre vermell

Primer de tot, netejar el peix; amb les estisores és un moment. Després enfarinar-lo i passar-lo per la paella perquè es faci una mica. El retirem. A la mateixa paella, hi coem un all i una ceba tallada a llunes. Mica en mica anem afegim oli i vinagre i les espècies i deixem que tot plegat faci xup xup uns minuts. Quan és del nostre gust, ho aboquem al mateix recipient on tenim els seitons. Ho deixem reposar durant un dia, que agafi gust.


Ara no ho recordo, però dic jo que serà la mateixa recepta per fer sardines a la vinagreta, no?

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Aquest cap de setmana ho hem provat aquí a Mumbai amb uns verats locals i no ha quedat tan bé, potser la combinació bèstia grossa+no passar-la per la paella no dóna bons resultats... Tot i que he de dir que els últims que van quedar i que van estar-se quatre dies marinant sí que estaven bons.