15 de setembre 2007

Mandonguilles

La mama diu:

Uns 400 gr. de carn picada. Jo barrejo carn de vedella i de porc, però es pot fer amb la carn picada que vulguis. Si la pots comprar en un tall i que la piquin davant teu, millor. Demana sempre que sigui ben tendra encara que es piqui després.

Per fer la massa barreja la carn, que primer has de salar i posar-hi pebre, amb un ou, all i julivert picat i
una llesca de pa mullat amb llet (la molla solament i escorreguda). Amb tot això queda una massa amb la que vas fent boletes que abans de fregir amb una paella amb oli les passes per farina blanca.

Quan tinguis les mandonguilles fregides i si vols amb la mateixa paella de fregir-les afegeix ceba picadeta i tomàquet per fer-li una salsa i després posa-hi les mandonguilles i amb poc foc perquè es vagin fent més toves i vigilant que no s'enganxin i xupin el sur, cal afegir-hi una mica d'aigua o brou.

Les pots fer també amb sanfaina o amb la ceba i poc tomàquet i afegir una picada per fer el suc.

Qui ho diu que amb el menjar no s'hi juga? Si és com fer pastetes...!