11 de juliol 2009

Tigres

També anomenats "chichis" a Gasteiz segons la Leti, són bàsicament aquella tapa tan deliciosa que consisteix en musclos barrejats amb beixamel i arrebossats dins de la seva closca. Jo els he provat a Madrid, i els trobava tant a faltar, bé, tots els Spanish de Blizz els trobàvem tant a faltar, que vam decidir que fossin els protagonistes de l'últim sopar d'entre setmana, dedicat a les tapes. Va ser tot un èxit!!

Posar a bullir 2 kilos de musclos dins d'una olla tapada amb un dit d'aigua. Un cop fets, arrancarlos de les closques i tallarlos a trocets amb unes tisores. Guardar, sobretot, les closques!

Ara, la beixamel. La beixamenl es fa en una cassola, amb una mica de mantega barrejada amb farina a la que s'hi va afegint llet poc a poc i sense deixar de remenar fins que queda una pasta homogènia que just abans de que arrenqui a bullir es fa més espesa (quan comença a bullir ja està feta i s'ha de retirar del foc). També s'hi pot afegir una mica de pebre o de nou moscada durant la cocció. Doncs bé, jo sempre faig curt de beixamel, i no les tenia totes amb les mesures que es necessitaven per a tal quantitat de musclos, així que per una vegada vaig preferir tirar sobre segur i comprar la beixamel aquesta ja preparada de casa Maizena que només has de tirar dins de la llet bullint i remenar durant dos minuts. I no estava gens malament, no.

Ara toca muntar els tigres. S'agafa una mitat de closca i s'omple amb la barreja de la beixamel i els musclos trocejats. S'arreboça amb farina de galeta i ou... i a fregir-los a la paella! Compte que esquitxen molt, davantal obligatori.

I vosaltres... de quina manera els anomeneu a la vostra terra?