14 de juny 2009

Sushi

Com a bon amant de la cultura japonesa que és, l'Hernán sap preparar un sushi en condicions inclús quan no disposa de la meitat dels ingredients i utensilis.

L'arroç

El primer, i molt important per a que després l'arroç no s'enganxi, es rentar-lo per treure-li el midó (es posa l'arroç sota l'aixeta fins que l'aigua és el menys blanquinosa possible; per a que us feu una idea, els japonesos el renten durant hores). Després, es posa al foc amb l'aigua que el cobreixi, sense sal i sense tapar. Tot i que al principi el podem remoure perquè no s'enganxi, després és just el contrari, l'hem de deixar perquè quan l'aigua hagi desaparegut i l'arroç comenci a "xiular", voldrà dir que ja està fet.

Però anem per parts. Quan ja estigui bullint, veurem que deixa anar més midó (l'espuma aquella blanca). És una bona ocasió per retirar-lo de l'olla. També, hem d'afegir una mica de vinagre. Els japonesos ho fan amb vinagre d'arroç, però si no en tenim, vinagre de poma és un bon substitut, i si no qualsevol vinagre de vi; el que hem de fer és posar una mica de sucre en una cullera i dissoldre'l en vinagre. Després el tirem a l'olla, recordeu: no remenar.

Quan ja el sentim xiular, és el moment de, amb una cullera, i anant amb compte de no agafar els grans cremats del fons, treure'l de l'olla. El posem posar en una font, per exemple, o qualsevol altre recipient que ens permeti tornar-lo a rentar.

El peix cru

S'ha de congelar durant 48 hores per eliminar el risc d'anisaki. Per macerar-lo un cop descongelat, una mica de llimona i embolicar-lo amb paper de celofan és tot el que falta.

Per servir-ho, podem fer els típics canapés d'arroç amb el peix damunt (sushi) o posar l'arroç en un bol i el peix cru damunt en làmines (sashimi). Finalment, és aconsellable disposar de salsa de soja salada (pel peix), salsa de soja ensucrada (per l'arroç) i wasabi (la pasta aquella verda picant).

Itadakimasu!

2 comentaris:

Massitet ha dit...

Benvolguda Galeana:
Una bona amiga gastroblocaire m'ha passat la referència del teu bloc i avui he volgut deixar-te aquest comentari per saber que m'agrada molt el teu post i aquesta manera tan personal que tens de portar-lo.

També aprofito per dir-te que t'hem inclòs a la secció de blocs en català que tenim al nostre, olletadeverdures.cat. Si no et fa gràcia constar-hi, digue'ns-ho i et traiem...

Molta sort per Irlanda!

Massitet

Na Galaena ha dit...

Gràcies, Massitet!

Mira que al principi aquest blog era tan sols una manera de tenir les receptes que més utilitzo centralitzades i consultables allà on estigués... i ara resulta que em llegeixen de fora i tot! ^^