12 de març 2011

Arròs de bacallà

El vaig provar de fer aquests dies que estava de visita a Huelva, i va quedar bo però ja. Diu el Jose que és perquè el vaig fer un dia que estava una mica trista, i això va anar a parar al plat. Més tard parlant amb l'àvia em va dir que hauria d'haver tirat el bacallà just al final, quan faltessin 5 minuts per tenir l'arròs fet, i no al principi amb les verdures. Mentre conversàvem a la seva cuina, també em va donar un altre truc per quan fas arrossos: deixar la paella tapada durant un minut una vegada has apagat el foc.

Arròs rodó
Bacallà
Ceba
Carxofes
Pèsols
Pastanaga
Tomàquet triturat (opcional)
Fumet de peix (opcional)
Julivert (opcional)
All

Dessalar el bacallà (dos dies abans posar-lo amb aigua, i canviar-la el segón dia). Ara, posar a bullir aigua (o el fumet de peix). En una paella, sofregir la ceba, l'all, més tard la pastanaga i les carxofes. Tirar-hi el tomàquet si se n'hi vol posar, és el moment de posar-hi sal i sucre. Quan estigui fet hi tirem l'arròs, un parell de voltes, i l'aigua, que el cobreixi. Quan hagi passat un quart d'hora tirar-hi el bacallà a trossets i els pèsols, i deixar-ho 5 minuts més.