04 de maig 2010

Cuscús

Quina marxa l'hi estic donant a aquest bloc gràcies a que tant al Jose com a mi ens encanta menjar! La recepta d'avui és.... cuscús!

Ingredients:

Sèmola
1 pastanaga
1 carbassó
cigrons
una mica de carbassa
450 grams de carn de vedella o de xai
clau (espècia)

Preparació:

En una olla gran, coure les verdures juntament amb el clau (molt poquet) a foc molt lent, uns 40 minuts (en una olla exprés, e 10 ho tens llest). Salar la carn i tirar-la també a l'olla. Metrestant, posar damunt l'olla un recipient especial per fer cuscús que consisteix en una espècie d'escorredor resistent al calor, de manera que amb els vapors de la cocció es fa la sèmola. Així doncs, hem d'abocar una tassa de cafè de sèmola a l'escorredor aquest i anar removent fins que creixi i es faci tova. Per servir-ho, la manera tradicional és: es col·loca la sèmola fent un cercle en el plat, i es deixa una zona al mig per posar-hi les verdures i la carn.

Llàstima que jo tenia classe i no teniem temps de recrear-nos-hi, la pròxima vegada sortirà més bo. Ah, i una recomenació: no ho feu per sopar, que és un plat de digestió pesada!

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Primer intent de fer-ho sola. He provat una variació, això és, fer primer la carn, després les verdures i afegir-hi aigua. No sé si és que n'he posat massa o què, però ha quedat com una pasta, la carbassa s'ha desfet de seguida i el carbassó acte seguit, en canvi la carn (vedella) ha quedat una mica dura, i això que ha estat al foc ben bé 45 minuts. També he provat què tal quedava el clau (n'he posat 5 i m'he passat) i també menta, gingebre i finalment ras el hanout. Potser no hauria d'haver fet tanta barreja. Finalment hi he afegit panses, no hi queden malament. Pels cigrons, 50 gr. per persona.