10 d’agost 2025

Caldereta de cordero

Recepta tradicional de Huelva. No és estrany trobar-la a les cartes dels restaurants de costa, entre plat i plat de pescaíto frito.

una pota de xai desossada

les verdures que tinguis per la nevera. En aquesta versió posarem: 

  • un pebrot vermell
  • un pebrot verd
  • un carbassó
  • 4 pastanagues
  • dos tomàquets
  • una ceba
  • una mica de carbassa
  • un porro
  • una mica de col 

vi blanc

oli, sal, pebre

 

1) Netegem, pelem i trossegem les verdures, les que ho necessitin. Per exemple, pelem el tomàquet, traiem la part verda del porro, traiem les puntes de les pastanagues, el carbassó, els pebrots...

2) Coem les restes de verdura i els ossos amb aigua, més una mica d'oli i sal, en una olla. Aquesta part és optativa; és una manera d'aprofitar els ossos i les verdures per fer-ne un brou que aprofitarem per fer aquesta recepta i altres.

3) Tallem la carn a daus, la salpebrem i la saltem en una cassola amb oli.

4) Retirem la carn i sofregim les verdures.

5)  Tornem a afegir la carn, tirem un raig de vi i ho cobrim tot amb el brou. Ho coem amb l'olla a pressió.