23 de novembre 2009

Patates amb beixamel

Recepta de l'àvia del Diego, el Quique ha decidit batejar-les "Patates Matilde" en honor a ella:

Tallar a rodanxes i fregir (o bullir? què us sembla?) les patates però sense que quedin cruixents. Untar-les amb mantega i posar-les en un recipient per anar al forn. Fer la beixamel i cobrir-les. Després extendre un ou batut per sobre per donar-li la capa cruixent. I cap al forn, uns 180º, el temps, doooncs just abans que es cremi, oi?

La recepta és una mica vaga, però és que me la va dir de veu la Marisa tot degustant les patates, i és el que recordo. A més, no l'he provat encara! Ja us diré què tal surt. Ah, he trobat per internet una manera de fer la beixamel amb ceba! Heus-la aquí:



  1. Posem la llet a escalfar en un cassó (no ha de bullir).
  2. En una paella a foc mitjà-baix posem a fondre la mantega.
  3. Tallem una ceba tendra a la juliana i l’afegim a la paella perquè es vagi coent en la mantega.
  4. Afegim la farina i remanem perquè se’ns cogui de manera uniforme.
  5. Afegim poc a poc la llet calenta, tot remenant amb un batedor de mà, perquè es vagi incorporant i fent una mescla homogènia.
  6. Afegirem la nou moscada, el pebre negre, la sal i remanem.
  7. Ho deixarem coure a foc lent, remenant-ho sovint, durant uns 20 minuts perquè se’ns cogui bé. Si espesseix molt hi afegirem llet.
Gràcies a la Nuni del bloc http://cuinetes.bloks.cat/ :)