12 d’octubre 2010

Brou

Cada vegada que vull fer un caldo, com que no és gaire sovint, tinc els mateixos dubtes: què posar-hi i com demanar-ho al mercat? (en el cas de la carn, és clar) És per això que m'he fet una llista, espero que us sigui útil:

Els indispensables:

Ala de pollastre (si es demana mig pollastre tallat transversalment, també tindrem una mica de pit i una cuixa per fer a la planxa)
Os de pernil dels que fan el caldo blanc (del codillo)

Quan ja bulli:

Col
Porro
Pastanaga
Xiribia
Nap
Patata

I al cap d'una estona:

La sal

Altres coses a posar:

Api
Os de vedella (del genoll o del "vano")
Tros de conill de vedella
Cigrons, 50 gr. (s'han d'haver remullat abans)
Botifarra negra (es posa al final)

I si és fumet?

Ceba
Porro
Pastanaga

espines i caps que et sobrin de comprar per fer peix en filets (al mercat ja t'ho preparen)


I on aprofitem el brou, apart de per fer sopa? Per fer purés de verdures, pel rostit, pel rissotto, i en el cas del fumet, per fer fideuàs i arrossos.

2 comentaris:

Na Galaena ha dit...

Un altre truc per fer un fumet ultra ràpid és agafar els caps de les gambes i bullir-los. Després es trituren, es colen i cap a la paella!

Na Galaena ha dit...

I aquí encara una altra llista d'ingredients per fer fumet de peix:

Caps i clofolles de les gambes
Cap i espines de rap
porro
oli d'oliva
sal
julivert
vi blanc

He trobat que hi ha gent que passa les verdures primer amb oli per la cassola, després hi tira el vi i finalment l'aigua i que tot faci xup xup.