17 d’abril 2008

Albergínies Farcides

Després d'uns dies de pensar-hi m'he decidit a preparar unes esbergínies farcides per a mi i per al meu company de pis de polònia. No són difícils de fer però triguen una estoneta.

Ingredients per a dues persones no molt afamades i la majoria de vegades una cuina a ull (i així li va):

- Dues esbergínies mitjanetes o una molt molt gran
- Un grapat d'Arròs
- 125 gr Carn picada (siii he fet menjar amb carn!)
- 3 Cebes petites
- All
- Se li poden afegir altres verdures com pebrot o a la imaginacio de cadascú
- 5 cullerades de Tomàquet fregit
- Julivert (Potser)
- Oli
- Sal i pebre
- Formatge per a gratinar

Elaboació:

1. Obrir les esbergínes a la meitat amb un ganivet. Tallar la carn per dintre en forma de reixeta per que entri l'oli que li posarem per sobre perquè no s'asseguin massa. Ficar-les a forn moderat fins que estiguin toves.
- S'ha de dir que esti pensant per una pròxima vegada escalivar-les en tancat-
2. Bullir arròs i escórrer-lo.
3. Tallar la ceba i l'all saltejar o fregir en oli.
4. Mentrestant, buidar amb una cullera i compte de no cremar-se les mitges esbergínies ja toves i retallar els trossos en trossets més petits i regulars. Si les bases d'esbergínia buides encara són toves retornar-les al seu forn d'on venien, es difícil que quedin massa fetes aquestes verdures liles.
5. Un cop sofregit afegir l'esbergínia a la paella i julivert si el volem. Coure-la fins que sigui molt tova potser com una pasta.
6. Afegir la carn picada salpimentada a la paella i posar-hi les 5 cullerades de tomàquet fregit i remenar per a que es cogui ràpid i uniforme.
7. Afegir-hi l'arròs, colat, que ens sembli que necessita la barreja.
7. Hi podria haver posar vi si en tingués, :D
8. Apagar el foc abans de cremar la casa i treure les bases del forn per a omplir-les amb la barreja de la paella, una a una.
9. Cobrir-les al gust amb formatge i gratinar al forn entre 5 i 10 minuts.

I a menjar!!!!

Bé, de gust no han quedat perfectes perquè costa molt que les bases siguin ben ben toves.
Donen molta feina com per a fer-so per un mateix. Per a 1 persona n'hi h'ha d'altres de receptes d'esbergínia!

Fins aviat

4 comentaris:

Na Galaena ha dit...

Jo ho cobria tot amb una bona capa de beixamel!

Christi ha dit...

Estaven boníssimes, però és que boníssimes. Jo hi he afegit julivert quan estava sofregint els trossos d'albergínia i hi he posat un munt d'herbetes: orenga, d'aquestes barrejades, pebre i fins i tot un polsim de peperoncino, que és pebre vermell molt picant. Potser amb la besamel quedarien massa pesades.

Gràcies, doncs, per la recepta.

Na Galaena ha dit...

Avui la Rocío, l'autora de la recepta, ha cuinat albergínia a la manera xinesa: passades per la paella amb oli (i ceba, sempre ceba :) amb una mica de sal, sucre i un raig de vinagre (primer les havia adobades amb sal només i netejades amb aigua). Després hi ha afegit aigua i salsa de soja. Ho deixem coure tot tapant-ho. al final, hi afegim una mica de farina i deixem que s'acabi de fer. I ho barregem amb el que volguem!

Na Galaena ha dit...

Consell: la Pilar, la mare del Jose, diu que ella el que fa és bullir les albergínies obertes per la meitat (després de tenir-les una estoneta amb aigua i sal perquè perdin l'amargor). Així estan tovetes a l'hora de buidar-les. El consell ve perquè ahir vaig provar d'estovar-les al microones, i no va funcionar, massa poc temps potser?