25 de maig 2010

Kouign Amann de Douarnenez

Fent maletes he trobat un paper amb unes anotacions curioses i el títol "Patapan"... Sabeu què eren? Les notes que vaig prendre durant el viatge a Lorient (Bretanya) amb el David fa dos estius, una tarda que passejàvem entre les paradetes del mercat i vam parar-nos davant d'un pastisser que estava fent un kouign amann en directe. I què és, un kouign amann? Doncs un pastís de mantega boníssim típic de la regió. Imagineu-vos, una pasta en la que la mantega és l'ingredient estrella! Mai no l'he provat de fer, a veure si algú s'atreveix...

750 g. d'aigua

1 kg. de farina

20 g. de sucre

20 g. de llevat

Aquests són els ingredients de la massa. S'han de barrejar i fins a tenir una massa homogènia. Després, el señor pastisser la va partir en 6 parts, per fer-ne 6 pastissos. Va agafar una part i l'aplanà amb el corró, i al mig hi posà 150 g. de mantega i 150 g. de sucre. Va tancar el pastís, el posà en un motlle rodó i cap al forn, 30 minuts a 200 graus.

Us recomano que contrasteu la recepta amb d'altres que pogueu trobar per internet. No semblava molt complicat, la veritat, però potser em vaig deixar algun tros per apuntar, per exmple, com tancar el pastís per donar-li la forma tradicional.

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Així de bèstia és com ho feia el pastisser que vam veure:

http://mme.bg.blog.free.fr/index.php?pages/dessert-%3A-kouign-aman-feuillet%C3%A9-EXCELLENT