24 de juliol 2012

Paneer mutter masala

O sigui, formatge fresc i pèsols amb salsa. Aquest cop la recepta és treta d'una web índia força famosa de receptes, Vahrehvah, i la veritat és que el resultat és força bo! I que no us espanti la gran quantitat d'ingredients, és molt fàcil de fer, l'únic és que vol temps.

paneer (200 g)
ceba (1)
tomàquet (2)
un grapat de pèsols
un bitxo verd (opcional)
llavors de comí
fenigrec sec
els 4 "powders": cúrcuma, comí, coriandre i bitxo 
gingebre (una polzada)
un tronquet de canyella *
cardamom (la funda) *
llorer indi *
clau (1) *
uns quants anacards
crema de llet o llet (opcional)
oli
sal
 *són els bàsics del que es coneix com garam masala.

1) Sofregir el paneer amb una mica d'oli i reservar.
2) Sofregir, en aquest ordre, uns quants anacards (no molts i no molta estona, sobretot que no es cremin!), ceba picadeta, gingebre picadet i tomàquet picadet (afegir sal).
3) Triturar els ingredients anteriors fins a fer una salsa fina i reservar.
4) Posar oli a la paella i tirar-hi les espècies del garam masala i també un grapat de llavors de comí i, si es vol, un bitxo verd picadet.
5) Afegir-hi la mescla i una mica d'aigua i que faci xup xup.
6) Ara hi afegim una culleradeta de coriandre en pols, una mica de comí en pols i un polsim de cúrcuma i de bitxo en pols. Deixar que faci xup xup uns 15 minuts.
7) Ara toca afegir-hi el fenigrec sec (fregar-lo amb els palmells mentre el tirem perquè desprengui força olor) i els pèsols.
8) Per últim, hi tirem el paneer i, si volem, una mica de crema de llet o llet.

2 comentaris:

el taller de cuina ha dit...

Jo sóc una fan del palak paneer (formatge fresc amb espinacs i salsa) però la variant de pèsols també la trobo molt bona.
petonets

Na Galaena ha dit...

Sí! El palak paneer és una passada, encara no l'he intentat, però. I el que penso provar de fer quan sigui temporada és el sarson ka saag, que és similar però amb fulles de mostassa.