04 de juliol 2012

Puré de patates

És el típic plat d'acompanyament del Dia d'acció de gràcies americà. Jo que no sóc gaire amant de les patates braves o fregides, el vaig provar en un restaurant i quedava impressionant al costat del tall de carn. I em vaig decidir a estudiar les receptes d'internet en busca del puré de patates perfecte...

3 o 4 patates mitjanes (per a dues persones)
mitja tassa de llet
sal
mantega (uns 30 g)
pebre negre

1) Pelar, tallar les patates no massa petites i posar-les a bullir amb una mica de sal durant uns 15 minuts.
2) Retirar-les de l'aigua amb un colador i passar-les per la cassola a baixa temperatura un parell de minuts (l'objectiu és que se'ls evapori l'aigua restant).
3) Posar a escalfar la llet (sense que bulli) i la mantega.
4) Triturar les patates amb una forquilla o similar.
5) Barrejar-les amb la llet, la mantega, una mica de sal i una mica de pebre fins a obtenir la textura desitjada.

Variacions: s'hi pot afegir all, cebeta tallada, formatge... I per servir, és típic posar-hi una mica de mantega a sobre i deixar que es desfaci, mmmm!