Últimament en comptes de japonesos, freqüentem restaurants coreans, vietnamites... asiàtics, vaja. El mosquito, el Wok and Bol, el Pho bar, el Sankil... I clar, una comença a investigar. I comença per plats senzills com aquest, que va quedar francament bo tot i ser completament improvisat! Del blog Vietnamese Soul Food.
Aquest plat es menja acompanyat d'arròs blanc.
1 ceba tendra
2 verats oberts en filets (4 talls)
1 gra d'all
50 ml de salsa de soja
50 ml d'aigua
1 cullerada i mitja de sucre
mitja culleradeta de pebre negre mòlt
bolets (opcional)
oli
Posem a escalfar un bon raig d'oli en una paella i hi tirem l'all tallat a trossets i seguidament la part blanca de la ceba, també tallada. Quan estigui cuita hi afegim la salsa de soja, l'aigua, el sucre i el pebre. N'ajustem el gust i acte seguit i afegim els filets. Tapem i ho deixem coure uns minuts, els girem i els deixem uns minuts més. Quan siguin cuits els posem al plat amb la salsa. Tornem la paella al foc i hi posem una micona d'oli. És el moment de saltejar-hi uns quants bolets. També hi afegim una cullerada de la salsa, i la part verda de la ceba tendra. Donem un parell de voltes i ja es pot servir.
Aquest plat es menja acompanyat d'arròs blanc.
2 comentaris:
M'encanta la cuina asiàtica, i aquest verat ha de ser molt bo.
El otro día se me antojó preparar este plato pero andaba algo corto de ingredientes. Así que digamos que hice una variante:
- Poner en la sartén bastante aceite.
- Calentarlo un poco y poner los filetes de caballa (en mi caso fueron dos señoras caballas abiertas en libro).
- Cuando estén "selladas", mezclar un cuarto de vaso de agua con un cuarto de vaso de salsa de soja dulce y cucharadita y media de azúcar. Remover bien y añadir al pescado.
- Durante la cocción se le dan un par de vueltas a la caballa para que coja bien el sabor de forma homogénea y listo.
Publica un comentari a l'entrada