17 de juliol 2011

Gaspacho alentejano


L'Alentejo és una regió de Portugal situada just a sobre de l'Algarve, per on hem estiuejat aquests dies. Concretament a Santa Luzia, prop de Tavira, vam acabar a un restaurant en busca de sardines (tenia un "antoju", què passa), i és allí on vaig provar aquest plat. La recepta doncs és deduïda, espero no deixar-me'n cap ingredient essencial.

Trossets de pa sec
Tomàquet
Pebrot verd i vermell
Ceba
Glaçons
Oli, sal, vinagre i orenga!
Pernil salat
Cogombre
Ou dur

Tallar ben petitones totes les verdures i l'ou dur, deixar marinar el pa amb oli, sal i el pernil, barrejar-tot en un bol afegint-hi el vinagre i l'orenga i finalment afegir-hi aigua i uns quants glaçons perquè estigui ben fresqueta a l'hora de servir!

Una curiositat: resulta que l'avi extremeny del Jose també preparava el gaspatxo així!

1 comentari:

Na Galaena ha dit...

Parlant sobre la recepta amb amics em van insinuar que potser no era orenga l'espècie que flotava al gaspatxo sinó coriandre, molt apreciat a Portugal.