10 d’abril 2012

Farcellets de col farcits de cigrons


Aquesta és l'adaptació de vàries receptes d'internet als ingredients i utensilis que hi ha actualment a la casa de Mumbai. Respon a la pregunta que tots ens hem hagut de fer alguna vegada: "I ara què faig amb la col que sobra?".

unes quantes fulles de col
ceba
una espècie de xoriço picant típic de Goa que hem batejat com a "morcilla de Goa"
un grapat de cigrons cuits (veure cigrons estofats)
Opcional o en comptes dels cigrons: una mica de pa sec remullat amb llet
pastanaga
mig pebrot vermell i mig de verd
oli d'oliva i de fregir
sal i espècies: orenga, comí, farigola, romaní, herbes de Provença... el que es vulgui!

1) Netejar i bullir unes quantes fulles de col evitant que no es trenquin. Reservar.
2) Sofregir la ceba, el pebrot, la pastanaga, el xoriço. Afegir-hi les espècies.
3) Triturar els cigrons juntament amb les verdures.
4) Fer farcellets amb la massa i les fulles de col. Aquí és on la meva recepta es va començar a torçar, bàsicament perquè les fulles eren molt petites i no s'aguantaven i la massa estava massa calenta. El que va passar és que es van desfer una mica massa al fregir-les. Així que aquestes són les propostes de cara a la versió 2.0: guardar la massa una estona a la nevera, fer servir més d'una fulla per cada farcellet o un escuradents per aguantar-los.
5) Arrebossar amb ou i farina de galeta (nosaltres vam fer servir farina de llenties perquè de l'altra no n'hi ha).
6) Fregir a la paella.

Tot i que falta millorar-la, la massa de gust estava molt bona. Crec que quedaria molt bé com a farciment d'empanadilles...